2015 m. vasario 27 d., penktadienis

                                                   Vokiška virtuvė
Vokiška virtuvė retai siejama su ištobulintais kulinariniais šedevrais: virta sūdyta karka, bulvių kukuliais, troškiniais arba mėsos patiekalais su tamsiu padažu, kaip aštrumo priedanga. Tačiau Vokietijoje galima pastebėti tiek naujų atradimų tendencijas, tiek „atjaunėjusią“ tradicinę vokišką virtuvę. Močiutės receptai kūrybiškai pritaikomi šiandieniniams skoniams ir reikalavimams. Nepaisant to, daug griežčiau atsižvelgiama į šviežius vietinių gamintojų produktus. Vis dėlto daugelis vokiškų patiekalų daugiau nepriklauso jaunųjų vokiečių repertuarui. Vokietijoje keleriopai padidėjo knygų ir televizijos laidų skaičius apie „regioninius firminius patiekalus“ ir prasiplėtė nusistovėjusi „televizijos virėjų kultūra“.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą