Meksikietiška virtuvė – patiekalų, kilusių iš Meksikos visuma. Meksikietiška virtuvė pasižymi savo aromatų įvairove, plačiu įvairių prieskoniųnaudojimu, spalvingu dekoravimu. Meksikietiška virtuvė susiformavo susimaišius vietinių indėnų (ypač actekų) ir ispanų virtuvėms.
Kukurūzai ir pupelės nuo seniausių laikų buvo svarbiausi meksikiečių maisto produktai. Kukurūzai valgomi virti, tačiau dažniausiai iš jų gaminama tešla (masa), iš kurios ruošiami įvairūs produktai – tortilijos, tamalė, gorditos ir daug kt. Meksikietiška virtuvė žymi savo aštrių prieskonių įvairove: daugelis patiekalų neapsieina be čili pipirų, paprikos, česnakų, svogūnų, taip pat dažnai naudojamas cinamonas,kmynas, raudonėlis, kalendra, vaistinė kirmžolė (epasotė), kakava ir kt. Kartu su Meksikos užkariavimu po šalį paplito ryžiai ir dabar tai yra vienas svarbiausių maisto produktų. Gausi padažų (salsa, tabasco, guakamolė) įvairovė.
Čia rasite kvapą gniaužiančių meksikietiškų recepų : http://www.1000receptu.lt/pasaulio-virtuves/meksikos-virtuve/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą